perjantai 22. toukokuuta 2015

Katukirppis Haminassa

Nyt tulevana lauantaina Haminan Wanhat talot ry järjestää katukirppiksen Haminan Raatihuoneenkadulla. Kannattaa tulla paikalle ihan pelkän miljöön takia. Muutama pöytäpaikka vielä vapaana, joten myymäänkin pääsee. Itsekkin tyhjensin kaapeista muutaman kassillisen myytävää.


Paikalla myös kivaa oheis ohjelmaa. Viime vuonna paikalla oli mm. kahvila ja live musiikkia sekä laadukasta tavaraa myynnissä. Tervetuloa tekemään löytöjä!

Terveisin, ST

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Hyvää äitienpäivää!

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille! Meillä juhlittiin äitienpäivää isommalla porukalla, kun menimme syömään äitini siskon ja heidän äitinsä eli mummoni kanssa. Haminan Upseerikerho tarjosi todella hyvät eväät. Niin hyvät ettei kuvia edes kerennyt ottaa. :D Mutta jotain kuvia tarttui matkaan lounaan jälkeisistä puuhasteluista. Eksyimme nimittäin äidin kanssa kirpputorille. Meidän piti mennä katsomaan vain ikkunasta yhtä antiikkilipastoa, jota hän oli ajatellut vanhempieni yläkerran aulaan. (Tästä projektista tulla myöhemmin lisää) Siellä vanhat 90- luvun koivukalusteet saavat siirtyä ja isän "sotasaaliit" pääsevät esille. Siis kaikki liput, viirit ja plakaatit, joita on hänen uransa aikana on kertynyt. Mutta löytyi sieltä, jotain omaan kotiinikin.

Servettiteline ja kaksi tuikkua, joista toinen Pentikin. Yhteensä 8€.

Meidän äiti sai siis lahjaksi uuden kahvinkeittimen. Tarkemmin Nespresson Lattissima+-kapselikeittimen. Toimin itse Nespresson kahviasiantuntijana ja eilisen vuoron loppupuolella äiti tuli myös maistelemaan kahveja. Kovana maitokahvien ystävänä äiti ihastui maitovaahdottimeen ja päätimmekin isäni kanssa ostaa hänelle kotiin oman. Päivä meni siis koneen opiskelussa ja kahveja maistellessa.

 Lattissima+ valkoinen sopii hyvin mustavalkoiseen keittiöön.


Äidin toivelistalla oli myös uusi muumimuki rikki menneen tilalle.

Oma lapsukaiseni Arttu-koira päätti ilahduttaa juoksemalla ojanpohjalla edestakaisin. Päästiin siis koiran kuuraus hommiin. Onneksi joku järjestää pientä äksöniä minunkin arkeen :D 

Mutta jätän teidät näihin kahvi tunnelmiin. Kunhan omat työkiireet hellittää luvassa kaikkea kivaa myös tänne. Kesää odotellessa! :)

Terveisin -ST-



perjantai 1. toukokuuta 2015

Hyvää vappua!

Tänä vuonna tuli vietettyä vappua ihan kotosalla hyvän ruoan parissa. Aattona vuorossa oli tortillat. Päätin kuitenkin tehdä lähes kaikki itse ja terveellisillä valinnoilla. Lettuina toimivat täysjyvä letut. Vakkari dippinä on Taffelin valkosipuli-dippi. Tällä kertaa kermaviili sai väistyä, ja tilalle tuli maitorahka. Huomattavasti tervellisempi vaihtoehto ja hyvin upposi miesväellekkin. Guacamolen tein myös itse ja alla resepti.



Guacamole harmaassa unikko-kulhossa. Ainut lähikuva tiedosto tietenkin tuhoutui.

Guacamole:
2 kokonaista avocadoa (säilytä kivet)
1/2 sipuli
1 tomaatti
loraus sitruunamehua
1/2tl suolaa
chiliä tai cayennepippuria

Murskaa avocado mössöksi. Tähän voi käyttää sauvasekoitinta, jolloin lopputulos hienompaa. Itse pilkoin ensin veitsellä ja lopuksi muussasin haarukalla. Sitten sekaan hienonnettu sipuli ja tomaatti. Lopuksi maun mukaan mausteet. Sekoita hyvin ja laita kivien kanssa guacamole tekeytymään jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kivet ja sitruunamehu pitävät yllä avocadon vihreän värin.



Olen hyvin ylpeä viimeisimmän ikuisuus projektin löydöksistä ja ne ovat pöytätabletit. Musta ruokapöytä tuotti suuria haasteita niiden osalta. Sainkin vinkin kaverini asunnosta, mutta sopivien löytäminen vei oman aikansa. Lopulta niinkin yllättävästä paikasta kuin Robinhoodista ne löytyi muutama viikko sitten. En malta oottaa, että pääsen tekemään juttua hänen asunnostaan. Toivottavasti pian. :)

Hyvää Vappua!
Terveisin -ST-