perjantai 1. toukokuuta 2015

Hyvää vappua!

Tänä vuonna tuli vietettyä vappua ihan kotosalla hyvän ruoan parissa. Aattona vuorossa oli tortillat. Päätin kuitenkin tehdä lähes kaikki itse ja terveellisillä valinnoilla. Lettuina toimivat täysjyvä letut. Vakkari dippinä on Taffelin valkosipuli-dippi. Tällä kertaa kermaviili sai väistyä, ja tilalle tuli maitorahka. Huomattavasti tervellisempi vaihtoehto ja hyvin upposi miesväellekkin. Guacamolen tein myös itse ja alla resepti.



Guacamole harmaassa unikko-kulhossa. Ainut lähikuva tiedosto tietenkin tuhoutui.

Guacamole:
2 kokonaista avocadoa (säilytä kivet)
1/2 sipuli
1 tomaatti
loraus sitruunamehua
1/2tl suolaa
chiliä tai cayennepippuria

Murskaa avocado mössöksi. Tähän voi käyttää sauvasekoitinta, jolloin lopputulos hienompaa. Itse pilkoin ensin veitsellä ja lopuksi muussasin haarukalla. Sitten sekaan hienonnettu sipuli ja tomaatti. Lopuksi maun mukaan mausteet. Sekoita hyvin ja laita kivien kanssa guacamole tekeytymään jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kivet ja sitruunamehu pitävät yllä avocadon vihreän värin.



Olen hyvin ylpeä viimeisimmän ikuisuus projektin löydöksistä ja ne ovat pöytätabletit. Musta ruokapöytä tuotti suuria haasteita niiden osalta. Sainkin vinkin kaverini asunnosta, mutta sopivien löytäminen vei oman aikansa. Lopulta niinkin yllättävästä paikasta kuin Robinhoodista ne löytyi muutama viikko sitten. En malta oottaa, että pääsen tekemään juttua hänen asunnostaan. Toivottavasti pian. :)

Hyvää Vappua!
Terveisin -ST-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti