keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Päivä Tallinnassa

Anteeksi näin alkuun hiljaiseloni. Super kiirettä töissä, kun painanut 3 työtä samanaikaisesti. Päivät lukion liikunnanopettajana, illat omien asiakkaiden parissa ja lauantaisin promoomassa. Nyt saa onneksi hengähtää, koska on loma viikko :) Tosin viikko vain tähän väliin. Heinäkuun lopulla sitten pari viikkoa lisää. Enempää ei yrittäjällä ole varaa tähän väliin pitää omaa lomaa :D

Loma alkoi päiväristeilyllä Tallinnaan. Lähdin vanhempieni ja veljeni kanssa pienelle perhematkalle. Ei ole tullut näitä tehtyä muutamaan vuoteen, joten oli oikein hauskaa. Puffassa tuli syötyä meno- ja paluumatkalla. Paluumatkalla tosin teki hieman tiukkaa ja meni enemmän viinin maisteluun. Mutta itse asiaan. Maissa suuntasimme taksilla suoraan vanhaan kaupunkiin. Sen suurempaa suunnitelmaa ei meillä ollut, joten lähdimme vain kävelemään pitkin mukulakivikatuja. Yksi haaveeni oli löytää jokin ihana pieni kahvila, mutta ensin shoppailua.


 Voorimehen kadulta löysin ihanan Tallinnalaisen design kaupan Tali:n. Liike oli pieni ja paljon asiakkaita, joten otin kuvat vain ulkoa näyteikkunoista. Liikkeessä oli niin vaatteista, koruista ja laukuista lähtien kaikkea,  mutta myös julisteita ja pieniä sisustus elementtejä. Tyyli oli modernia ja kaupasta sai myös kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuotteita. Mm. vanhoista paloletkuista tehtyjä laukkuja. Itse kuitenkin ihastuin koruvalikoimaan. Ja ostinkin nappikorvikset hintaan 12e. Joten hinta tasokaan ei ollut pilvissä.




Kuvat kuvattu puhelimella ja kiireessä, joten pahoittelen laatua.

Kiertelimme pitkin vanhan kaupungin aukean ympäristöä. Katselimme paljon käsityökauppojen antia. Sieltä löytää vaikka mitä. Huomasimme kyllä hintojen laskevan mitä kauemmas aukeasta menimme. Joten, jos haluaa edullista kannattaa suoraan kävelle vanhan kaupungin muuria seuraten hieman kauemmas. Itseäni ei edes vaatteiden shoppailu kiinnostanut, joten annoin äitin keskittyä siihen puoleen ja toimin vain makutuomarina.

Lopulta löysimme ihanan kahvilan Vene kadulta. Kahvila oli ns. sisäpihalla, joten se oli haastava bongata, mutta kun uteliaana jaksoi kurkkia, niin löysimme etsimämme. Kahvilalla oli pöytiä ulkona ja sisällä. Ihastuin kahvilan "hullun kurisuuteen". Se muistutti kaikin tavoin pienen suklaapuodin ja Hullun hatuntekijän teekutsujen sekoitukselta. Jopa tarjoilijat olivat pukeutuneet teeman mukaisesti. Cafe & Chocolaterie:stä hieman maistiaisia kuvien muodossa. Suussa sulavia kakkupaloja, joka olisi ehkä kannattanut jakaa :D Suosittelen!




Suussa sulavat kakkupalat

Suklaakonfetteja

Ihana kattokruunu kaikella hullunkurisella höystettynä

Kahvilan piha-alue






















Kahvilan aukiolla oli myös muutamia käsityöliikkeitä. Ihastuin yhden liikkeen sisustukseen. Tätä ideaa voisi käyttää kotonakin. Vanhoja puulautoja seinälle ja siihen korut roikkumaan.

Kahvien jälkeen olikin aika suunnata takseille ja sieltä laivalle. Kävelimme myös muiden pikkukujien kautta löytäen lisää ihania kahviloita. Niissä pitää käydä sitten seuraavalla kerralla. :) Ja koska rakastan kaikkia kahviloita ja erilaisia teekannuja yms. Löysin vielä ihanan teekaupan, mutta en valitettavasti kerennyt ostamaan tai tutkimaan tarkemmin, koska isäni oli saanut meille taksin. Laivassa vielä hieman tax free shoppailuja. Onneksi olimme tilanneet alkoholit ennakkotilauksella, joten ne odottivat valmiina bussissa. Oli kyllä todella kätevä tapa, joten suosittelen tätäkin, jos et halua rahata kaljakärryjä pitkin ja poikin laivaa ja terminaalia.

Nyt on siis juhannus juomat hankittu vaikka sen suurempia suunnitelmia ei ole, kun mies lähtee Berliiniin poikaporukalla katsomaan UFC:tä. Ehkä piipahtamaan kaverin luona ja koiran kanssa pitkiä lenkkejä, jos säät sallii. Tänään jatkamaan DIY-projektia vanhempien luokse. Siitä juttua, kun se valmistuu :)

Hyvää Juhannusta!
-ST-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti