sunnuntai 16. elokuuta 2015

Kuulumisia ja Wanhoja kuppeja Turun Maariassa

Heipä hei pitkästä aikaa!

Vaikka luulisi, että kesällä kerkeää PT:n työn lomasta kirjoittelemaan blogia tiuhempaan ei silti ole tullut kirjoitettua. Syynä ei ole ajan tai aiheiden puute, vaan tietokoneen avaaminen. Koin, että aivan sama mitä siellä tietokoneella tekee, kaikki muistuttaa työnteosta. Vaikka pidänkin työstäni, olen ollut jo useamman kuukauden niin ahdistunut. Syy on edelleen täysi mysteeri. Tiedän vain, että en voi hyvin töiden takia. Yksin puurtaminen yrittäjänä ilman kunnon työkavereita on syönyt voimani täysin. Kauan meni tämän myöntämiseen itselleni, mutta unettomat yöt ja zombie-mode pistivät ajattelemaan ettei näin voi jatkua. Toivottavasti ensi viikko toisi hyviä uutisia tällä elämän osa-alueella. Pidetään peukkuja :)

Mutta nyt asiaan. Viime viikonloppuna päätimme tehdä pienen roadtripin. Maakuntamatkailu jää usein hyvin minimiin. Suomesta löytyy vaikka mitä ihania kaupunkeja ja paikkoja, joissa kannattaa käydä. Tässä yksi helmi Turun Maariasta.

Wanhat Kupit sijaitsee vanhassa koulurakennuksessa






Vierailimme äitini, äidin siskon ja serkkuni kanssa Turussa Wanhat kupit -nimisessä kaupassa. Liike myy paikanpäällä ja nettisivuillaan Arabian vanhoja astioita, jotka ovat poistuneet tuotannosta. Liikkeestä löytyy nii keräily klassikoita kuin harvinaisuuksia. Joten, jos puuttuu kuppeja, tasseja tai jopa kannujen kansia kannattaa etsiä täältä. Hinta-laatu suhde on erinomainen. Kaikki astiat olivat siististi hyllyillä/kaapeissa/pöydillä sarjoittain. Astiat olivat kaikki pestyjä ja ehjiä. Omistaja myös huolella pakkasi ostoksemme sanomalehtiin ja laatikoihin kotiinkuljetusta varten. Hänellä oli myös laaja tietämys kaikista astiasarjoista. Vastaukset tulivat kuin apteekinhyllyltä. Ja todella ystävälistä palvelua!

Kahvikupit ja kannut

Myös huonekalut olivat myynnissä

Oli hauska seurata serkkuni kanssa äitien tarinointia vanhoista astioista. He kävivät läpi hyllyhyllyltä mitä kuppeja he muistivat omasta lapsuudesta, mummolasta ja mitä muistoja niistä tuli mieleen. Olisi kuin olisi astunut ajassa taaksepäin. Vanhan koulurakennuksen miljöö sopi täydellisesti vanhojen astioiden kanssa yhteen. Äitini mainitsikin, että voisi jäädä yöksi tähän kauppaan. Katseltavaa riitti ja kaikkea kivaa olisi voinut ostaa kotiinkin. Itse ihastuin tähän hyvin yksinkertaiseen valkoiseen koristeltuun pullalautaseen. Ilmenikin, että äitillä oli tassi ja kuppi samaa sarjaa, joten itse päädyin vain tähän settiin. Tästä voikin sitten jatkaa keräilyä.



Muut ostivatkin enemmän. Äitini, joka on varsinainen astiafriikki sai täydennystä taas yhteen sarjaansa. Ties kuinka monta sarjaa meiltä löytyy kotoa. :D 

Äidin ostokset. Arabia maisema.

Ehkä kotoa saadun vaikutukset alkaa pikku hiljaa näkyä myös tyttäressä. Vaikka kuinka olen vannonut etten hurahda astioihin samalla tavalla kuin äitini. Pieniä vaikutuksia alan huomaamaan, koska enää ei ole ihan sama mitä astioita sinne kappiin ja pöytään haluaa. Nyt kun poikaystäväni tavaroita ja astioita on siirtynyt meille on kaikki astiat käyneet rankan syynäyksen läpi. Siniset teemat saavat jäädä vielä laatikkoon, koska ne eivät sovi nykyiseen musta-valkoiseen kotiin mitenkään. Tosin uudet lautaset tarvitaan, mutta mikään astiasarja ei oikein täytä vaatimuksiani.

Reisumme aikana kävimme myös Naantalissa syömässä lounasta ja Turun keskustassa kakku kahveilla. Pienien vinkkien kautta suunnistimme Turun keskustaan Gakkui Kaffelaan. Kakkupalat olivat taivaallisia ja kahvi todella hyvää. Voi kuin meilläkin olisi tällaisia herkkuja tarjolla. Tai toisaalta ihan hyvä, ettei ole :D




Turusta suuntasimme Helsingin kautta kotiin ja pitihän sitä pysähtyä niin Muurlan tehtaanmyymälässä kuin Kasvihuoneilmiössä. Suosittelen erityisesti piipahtamaan Kasvihuoneilmiössä, jos turuntietä kulkee. Paikka on hyvin omalaatuinen ja se pitää kyllä kokea ihan itse. Sieltä löytyy niin kahvila kuin kauppa. Kaupasta voit löytää vaikka mitä hullunkurista tai loistavan inspiraation sisustukseen niin sisälle kuin ulos. Olimme kuitenkin jo aika väsyneitä tässä vaiheessa päivää, joten paikka tuli käveltyä läpi, mutta tarkempaan katseluun ja shoppailuun ei keskittymiskyky enää riittänyt niin massiivisessa paikassa. Oli siis paikko luovuttaa ja suunnata kotiin.

Terveisin
-ST-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti